Energiebewust bouwen

Een bewuste keuze

Er zijn verschillende mogelijkheden om energiezuinig te bouwen. ZeroHuis begeleidt u graag bij de keuze voor uw droomwoning. We analyseren het woonidee met betrekking tot E-peil, S-peil, oriƫntatie, verwarming, koeling en ventilatie. We maken samen een kosten/batenanalyse en zoeken naar de ideale oplossing voor uw thuis.

Energiebewust bouwen is voor ZeroHuis een evidentie. Een energiezuinige woning verbruikt slechts een fractie van de energie die een gewone woning nodig heeft. De extra investering is verwaarloosbaar, want die is snel terugverdiend!

BEN

Volgens de Europese EPBD-richtlijn (Energy Performance of Buildings Directive) moeten vanaf 2021 alle nieuwe woningen bijna-energieneutraal zijn. D.w.z. dat ze E-peil 30 of lager moeten hebben. Toch gaan wij met onze BEN-woningen nog een stapje verder. Als BEN-bouwer bent u bij ons dan ook alvast heel goed voorbereid op de toekomst.

Meer over BEN

Passief

Een stapje verder dan BEN-bouwen is passief bouwen. Een passiefhuis is een zeer energiezuinige woning met een doorgedreven isolatie en hoge luchtdichtheid. Het totale energieverbruik van een passiefhuis is gemiddeld 75% lager dan dat van een traditionele nieuwbouwwoning.

Meer over passief

Nulenergie

Kan het nog straffer? Ja, met een nulenergiewoning. De kleine hoeveelheid benodigde energie wordt in deze woning volledig aangeleverd door uw eigen hernieuwbare energiebronnen.

Meer over nulenergie

Voordelen van energiebewust bouwen?

  • Verdien de investering (meer dan) terug.
  • Loop voor op de wetgeving of doe het beter dan de minimumeisen.
  • Onafhankelijk van fossiele brandstoffen.
  • Ontlast het milieu en werk aan een mooie toekomst.
  • Hoog comfort, het hele jaar door.

 

Wel overtuigd, maar nog niet beslist? We geven u graag meer informatie over energiezuinig (ver)bouwen tijdens een vrijblijvend gesprek. 

Plan een afspraak.

U kan bouwen op ZeroHuis. Laten we kennismaken!

We nodigen u graag uit in onze kijkwoning voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Maak een afspraak

droomhuis dankzij zerohuis

MG 1667

Deze BEN-woning, of bijna-energieneutrale woning, in Olen combineert stijlvol met energiezuinig.

Bekijk deze woning

MG 1552

Deze moderne woning in Olen steelt de show. De natuurlijke lichtinval complimenteert de strakke inkleding.

Bekijk deze woning